Kleine wijziging van de website.
Tot nu toe stonden nieuwsfeiten boven de activiteiten op de pagina actueel & nieuws. Dat is nu veranderd. De agenda staat nog steeds op dezelfde plaats, maar heet vanaf vandaag ook gewoon agenda. Het nieuws komt nu onder een eigen knop direct rechts van de knop agenda. Wij hopen door deze loskoppeling het nieuws wat makkelijker in beeld te brengen en de agenda met activiteiten niet te storen met nieuwsfeiten. Om dit mogelijk te maken is de knop bestuur komen te vervallen. U vindt het bestuur terug onder de knop contact. Dat is logisch omdat elk bestuurslid een eigen terrein heeft waarop hij of zij actief is en het op deze manier misschien iets makkelijker is om direct contact op te nemen met het juiste bestuurslid.

Vrijwilligers voor de hulpdienst.
We zijn naarstig op zoek naar leden die deel willen nemen aan de hulpdienst. Het gaat hierbij om het uitvoeren van kleine klusjes, zoals het ophangen van een schilderij, het verwisselen van een lamp en zo meer, bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Voor elk klusje wordt een onkostenvergoeding gerekend van € 5,--. Uiteraard houdt u de regie over uw eigen tijd en inzet. Maar als u bij tijd en wijle iets zou willen bijdrage in deze zin, neemt u dan contact op met dhr Bouw, tel. 633171.

Werkplan 2019.
In haar laatste vergadering heeft het bestuur het werkplan 2019 vastgesteld. Anders dan in de vorige jaren bevat het werkplan geen namen, maar alleen een beschrijving van hoe de afdeling Den Helder van de PCOB bij het uitvoeren van haar taken en activiteiten te werk gaat. De bedoeling is dat dit werkplan meerdere jaren mee kan. Als u geïnteresseerd bent in het hoe van de PCOB in Den Helder, kunt u dat in dit document vinden. U treft het aan onder de knop 'documenten'.

Zes daagse reis naar Lo Reninge in België van 9 tot en met 14 september 2019.
De meerdaagse reis van 2019 voert ons naar Lo Reninge in Vlaanderen, niet ver van de Franse grens. Dit stadje werd in de Eerste Wereldoorlog door beschietingen getroffen, maar gelukkig bleven de meeste historische monumenten en gebouwen gespaard. Het is een klein middeleeuws stadje met een mooie kern. Wij verblijven in Hotel de Oude Abdij, midden in het centrum. Het hotel heeft kamers op verdiepingen bereikbaar met een lift. Er is een groot terras, een tuin, een boomgaard en een vijver waar u heerlijk kunt zitten en genieten van de omgeving. Kijk voor meer informatie eens op www.oudeabdij.com. Er zijn verschillende mogelijkheden voor excursies zoals Lille/Rijssel,Tournai/Doornik, maar wat zeker op het programma staat, is een bezoek aan Ieper om daar te luisteren naar de 'Last Post' die ieder avond aan de Menenpoort wordt geblazen ter nagedachtenis aan alle gevallenen in de 1e wereldoorlog.
Prijzen op basis van halfpension en verzekering zijn:
2 persoonskamer voor leden € 545 ,-- p.p.
1 persoonskamer voor leden € 620 ,-- p.p.
Voor niet-leden wordt €15 ,-- administratiekosten in rekening gebracht. Kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Deelname is alleen mogelijk als u in staat bent zelfstandig aan alle georganiseerde excursies en activiteiten mee te doen. Aanmelden kan vanaf 13 maart bij Mollema, telefoon: 630168. Uw aanmelding is pas geldig als u voor 25 april een aanbetaling van € 100 ,-- hebt gedaan op rekeningnummer NL60 RABO 0163 6786 18t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. reis Lo Reninge.

Contributie vanaf 1 januari 2020.
Vanaf 1 januari zal de contributie iets worden verlaagd, van € 32,-- naar € 30,-- voor een alleenstaande en van € 52,-- naar € 50,-- voor een echtpaar. De ledenvergadering is hier op 20 maart 2019 mee akkoord gegaan.

Overleg LSBO met wethouder op 17 april 2019.
Op 17 april heeft de LSBO (lokaal samenwerkende bonden voor ouderen) overleg gehad met de wethouder. Bent u geïnterresseerd in wat daar is besproken, dat kunt u het verslag hier of onder documenten vinden.