Kijkt u wel eens bij Nieuws?
Omdat niet alles in deze agenda past is er naast de knop 'Agenda' een knop 'Nieuws' in het hoofdmenu. Kijkt u daar al regelmatig? Mocht dat nog niet het geval zijn, doe dat dan vooral eens.

12 november 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

14 november 2019: Bezoek aan de Lakenhal in Leiden
De museumcommissie nodigt u weer uit om mee te gaan naar Leiden. Daar willen we museum De Lakenhal gaan bezoeken op donderdag 14 november a.s.. Sinds 1874 is het gemeentelijk kunstmuseum van Leiden in de Lakenhal gevestigd. Het museum is gewijd aan de historie van Leiden, maar vooral aan de daarmee samenhangende kunstcollectie. De Lakenhal is een rijksmonument dat dateert uit 1640.
Vanaf 2 november is er een speciale tentoonstelling ingericht rond de jonge Rembrandt, die immers in Leiden zijn start als kunstschilder maakte. Werken van Rembrandt die inmiddels wereldberoemd zijn keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling omvat ongeveer 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen. Naast werk van Rembrandt zijn er ook werken van Lievens, Lastman en Van Swanenburg te zien.
Ook is er een tentoonstelling van 11 werken van Jan Wolkers te zien in de Papevleugel. De ontwikkeling van Wolkers als kunstenaar is daar goed en stap voor stap te volgen.
De toegangsprijs is € 12,50. Voor bezitters van de Museumkaart is de toegang gratis.

19 november 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

20 november 2019: Themamiddag: in de stoel uit de stoel, bewegen wordt het nieuwe doel!
Deze middag gaat Frans Tjallingii u laten beleven wat zitten en bewegen voor effect heeft op het dagelijks functioneren.
Frans werkt al 33 jaar als fysiotherapeut in de maatschap Fysiotherapie Nieuw Den Helder. Voor de pauze zal de voordracht in het teken staan van het herkennen van klachten die te maken hebben met de verschillende manieren van zitten. Wat kan u er zelf aan doen om dit te voorkomen? Door middel van meegebracht materiaal, kunt u een beeld vormen hoe u bewuster met het zitten om kunt gaan. Hoe kunt u de eerste verschijnselen van een hernia herkennen en deze voorkomen?
Na de pauze gaan we kijken wat het effect van bewegen is. Dus uit de stoel en minder zitten, meer bewegen zal dan het thema zijn. Hoe kunt u bewegen leuk maken met eenvoudige middelen zonder een fitnessruimte te bezoeken? Wat is de invloed van bewegen op artrose en hoe kunnen we artrose zoveel mogelijk voorkomen? Wat kunt u er zelf aan doen om een nieuwe heup of knie uit te stellen of voor te blijven? Kortom in de stoel en uit de stoel, bewegen wordt het nieuwe doel.

26 november 2019: Lunchen bij C'est si bon
Wij nodigen u uit om op 26 november met ons gezellig te gaan lunchen in bistro C'est si bon op het Julianaplein (naast AH). Er is voor ons een lunchmenu samengesteld en er is keuze uit vijf verschillende broodjes. Deze worden geserveerd op zacht wit desembrood of (zacht) dubbeldonker (Beiden van Bakkerij Dunselman).
Broodje Gezond, met sla, ham, kaas, tomaat, komkommer, rode ui, ei en honingmosterdsaus
Broodje Filet American met sla, rode ui, ei en komkommer
Broodje Tonijnsalade met sla, tomaat en ei
Broodje Warme Beenham met sla, brie, rode ui en honingmosterdsaus
Broodje Oude Kaas met sla, komkommer, tomaat en grove mosterd
Keuze uit koffie, thee of cappuccino of een frisdrank
Bovenstaande kost per persoon € 8,95. Lijkt u het leuk om met ons samen te gaan lunchen geef even een belletje met uw keuze uit bovenstaand menu naar mevr. Leemans 0223-630094. Graag voor 15 november 2019.

10 december 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

12 december 2019: de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest .
De Orchideeën Hoeve verandert in december in een magische winterwereld vol met bijzondere ontmoetingen, spectaculaire kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes. U dwaalt door de Orchideenhoeve tussen bloemen, planten en dieren en shopt op de knusse Kerstmarkt waar u ook kunt genieten van winterse lekkernijen. Er zijn verschillende restaurants en ook op de Kerstmarkt is een horecaplein. Rond half 5 gaan de kaarsjes aan en kunt u genieten van dit schitterende decor. We vertrekken vanaf de eerste opstapplaats om 10.30 uur en we ververwachten rond 21.00 uur weer in Den Helder aan te komen. Bij deze dagreis is het vervoer, koffie/thee met gebak onderweg en de entree inbegrepen en zijn consumties voor eigen rekening.
U kunt zich vanaf 4 november opgeven bij mevr. A. Leemans, tel. 630094.
Neemt u een rollator mee dan graag even doorgeven! Het is belangrijk dat u zich aan de door u opgegeven instapplaats houdt. Bent u niet op tijd op de door u opgegeven instapplaats zijn wij genoodzaakt gemaakte kosten in rekening te brengen.

Kerstviering in de Vredeskerk op 17 december 2019.
Eveals vorig jaar wordt er ook dit jaar een kerstviering georganiseerd in de Vredeskerk en wel op 17 december . Aan deze middag wordt onder andere medewerking verleend door 'Het Caroll Ensemble Julianadorp'. Zij zullen enkele liederen ten gehore brengen en zich ook bij de samenzang laten horen. Ook wordt er medewerking verleend door leerlingen van basisschool Schoterduijn. Het belooft een mooie viering te worden. Inloop vanaf 14.00. Aanvang 14.30 uur

14 januari 2020: Bingo.
Kom gezellig een middagje bingo spelen en een kopje koffie/thee drinken met elkaar. Voor 5 euro speelt u 3 rondjes bingo, inclusief een kopje koffie of thee. Het is een goede gewoonte geworden om voor een euro nog een extra ronde te spelen! Wij doen ons best om voor een leuke prijzen tafel. Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

15 januari 2020: Themamiddag.
Vanmiddag is Jan Kikkert, namens de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis, te gast. Zijn lezing heeft als titel: "Bekend en toch misschien onbekend?"
Wij maken met Jan een rondreis door Den Helder, er worden plekjes belicht waar u misschien dagelijks langskomt. Dan rijst al snel de vraag, wat staat daar nou en waarom? Heb ik dit ooit eerder opgemerkt? Wat betekent dit monument?
Dat zijn allemaal zaken in Den Helder waar u misschien wel van heeft gehoord maar waarvan u nog nooit echt weet van heeft. Aan de hand van fraaie foto's gaan we kriskras door onze mooie stad en geschiedenis heen. We gaan er, zoals Jan mij heeft beloofd, een gezellige middag van maken. Deze middag wordt 'warm' bij u aanbevolen.
De toegang is gratis. Een kopje koffie of thee is slechts € 1,--. De middag begint o,m 14.30 uur in de Vredeskerk.

21 januari 2020: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

22 januari 2020: Ontmoetingslunch in de Vredeskerk.
Wat smaakt er beter in het gure winterse weer als een kopje heerlijke huisgemaakte erwtensoep met een sneetje roggebrood met katenspek! Wij nodigen u van harte uit om met ons samen te lunchen. Inloop vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie/thee voor u klaar. Zo rond 12.30 begint de lunch. De kosten bedragen € 7,50 , ter plaatse te voldoen. I.v.m. de voorbereidingen is het wel noodzakelijk dat u zich opgeeft. Dit kan tot en met 15 januari bij mevr. de Ruijter, tel. 669479 of mevr. Leemans, tel. 630094.

De wandelgroep op dinsdagmorgen
Elke dinsdagmorgen om 9.30 uur. Wilt u meewandelen? Geen probleem, neem contact op met dhr C. van der Spek tel: 628648 om af te spreken waar wordt vertrokken, hoe laat en met wie u kunt meerijden. We starten steeds op een ander plek in Den Helder. Informatie in Reflexief.