nieuws op een apart blad
Vanaf vandaag vindt u nieuws niet meer boven deze agenda, maar op een apart blad via de knop tweede van links bovenaan in het hoofdmenu.

21 mei 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

21 mei 2019:Den Haag met bezoek Escher in het voormalig Winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.
De dagreis van vandaag gaat naar Den Haag. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie met gebak en dan gaat de reis verder naar restaurant Tout le Monde in Pijnacker waar een heerlijk 3 gangen diner geserveerd wordt. Hierna vertrekken we naar Den Haag voor een bezoek aan het voormalig Winterpaleis van Koningin-Moeder Emma met fantastische voorstellingen van grafisch kunstenaar Escher. Dit paleis is het enige gebouw in Den Haag en omgeving waar u de oude paleisfunctie nog kunt beleven. Natuurlijk rijden we een mooie rondrit door Den Haag. Rond 18.30 uur zijn we weer in Den Helder.
Neemt u een rollator mee of heeft u een dieet, graag even doorgeven.
U kunt zich opgeven bij mevr. A. Leemans, telefoonnr. 630094 vanaf 5 april, 09.00 uur. De prijs van deze bustocht is € 54,-- voor leden en € 59,-- voor niet leden. Graag dit bedrag overmaken op NL60 RABO 0163 6786 18 t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. Den Haag met Escher. Betalen in de bus is niet mogelijk!

23 mei 2019:Themamiddag over Dementie.
Zou het dementie kunnen zijn?
Die vraag stellen wij ons allemaal wel eens. Bij iemand in onze omgeving of misschien wel bij onszelf. We krijgen immers allemaal te maken met dementie. In onze familiekring of in onze vriendenkring, maar ook op straat, in de supermarkt, op het werk of bij het uitvoeren van uw vrijwilligerstaken. Dementie is immers volksziekte nummer 1 geworden! Daarom is het zo belangrijk dat wij als gemeenschap dementievriendelijk worden. Kunnen wij dementie vroegtijdig herkennen en hoe kunnen we dan het beste handelen? Waar kan ik hulp en informatie vinden? Om op al deze vragen een antwoord te krijgen organiseert de KBO-PCOB in samenwerking met Geriant een informatiemiddag op donderdag 23 mei in de Vredeskerk, Torplaan 26 te Den Helder, aanvang 14.00 uur.
Deze middag is bedoeld voor vrijwilligers van de KBO en de PCOB die het meeste contact hebben met de leden. (Denk o.a. aan bestuur, ledencontact, ouderenbezoekers, belastinginvullers, afdeling reizen, activiteitencommissie, klusjesmensen en vervoersdienst ) De middag zal verzorgd worden door mw. Anita Kok van Geriant en duurt ongeveer 2 uur. Mocht u geïnteresseerd zijn dan verzoeken wij u ons z.s.m. doch uiterlijk voor 15 mei a.s. door te geven of u aanwezig zult zijn. Voor de:
KBO bij Wilma Schell, tel.nr. 616784 of per mail wilmaschell@quicknet.nl
PCOB Annemarie Leemans, tel.nr. 630094 of per mail annemarie.leemans@quicknet.nl
Na afloop van de middag bestaat de mogelijkheid u op te geven voor een 2 middaagse cursus die in het najaar zal worden gegeven.

4 juni 2019: Ontmoetingslunch in de Vredeskerk.
Wilt u ook samen in een ontspannen sfeer genieten van een heerlijke maaltijd geef u dan op voor onze ontmoetingslunch. Inmiddels hebben we een gezellige groep deelnemers en er wordt heel wat af gekletst onder het eten en iedereen gaat voldaan naar huis. Inloop vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie/thee voor u klaar. Zo rond 12.30 begint de lunch. Kosten voor de lunch bedragen 7,50 euro, ter plaatse te voldoen. I.v.m. de voorbereidingen is het wel noodzakelijk dat u zich opgeeft. Dit kan tot en met 1 juni bij mevr. de Ruijter, telefoon 669479 of bij mevr. Leemans, telefoon 630094.

18 juni 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

19 juni 2019: Verleden, heden en toekomst van het ziekenhuis in Den Helder.
Het ziekenhuis in Den Helder kent een lange historie. Wie kent niet het oude Lidwina Ziekenhuis in het centrum van de stad. Later werd het Parkzicht ziekenhuis opgericht. Tegenwoordig bestaat ook de naam Gemini Ziekenhuis niet meer en maakt het Helderse ziekenhuis onderdeel uit van de Noordwest Ziekenhuisgroep met vestigingen in Den Helder, Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Limmen en op Texel. Tijdens de ledenmiddag op woensdag 19 juni nemen we u aan de hand van historische beelden en attributen mee terug in de tijd. Een oud-medewerker van het ziekenhuis kan u precies vertellen hoe het er vroeger aan toe ging. We staan ook even stil bij het ziekenhuis van nu: hoe ziet het ziekenhuis er nu uit, wat is veranderd ten opzichte van toen en hoe is de positie van het Helderse ziekenhuis binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep? Tot slot blikken we vooruit naar de toekomst: wat zijn de plannen voor de locatie Den Helder? En dan hebben we het niet alleen over het gebouw, maar ook de gezondheidszorg van de toekomst en wat dat voor u betekent.
We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken: 'ons ziekenhuis'.
Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.
De inloop is vanaf 14.00 uur. De aanvang is om 14.30 uur. De toegang is gratis, een kopje koffie of thee kost € 1,00.

26 juni 2019: Op excursie naar Alkmaar met een rondvaart door de grachten.
Voor de tweede excursie van dit jaar hebben we gekozen voor een grachtenrondvaart en een middagje shoppen in Alkmaar. Om 11 uur vertrekt de rondvaartboot van Grachtenrondvaart Alkmaar BV vanaf Mient 1811 voor een vaartocht van ongeveer 45 minuten. Na de vaartocht heeft u tot half 4 de tijd om op eigen gelegenheid Alkmaar te verkennen, te lunchen of gewoon heerlijk op een terrasje te relaxen. We ontmoeten elkaar weer om half 4 bij de opstapplaats van de boot waarna we gezamenlijk naar de parkeergarage wandelen. Voor deze excursie is het wel belangrijk dat u zelfstandig kunt wandelen! Deze excursie gaat met een aantal eigen auto's, reiskosten en rondvaart komen op € 20,-- voor vertrek bij de Vredeskerk te voldoen aan de reisleiding.(Graag gepast betalen!) We vertrekken om 09.30 uur bij de Vredeskerk. I.v.m. het regelen van vervoer graag opgeven voor 10 juni bij: mevr. de Ruijter, tel. 669479 of mevr. de Jonge, tel. 693316 of mevr. Leemans, tel. 630094.

2 juli 2019: Bingo.
Wilt u ook een middagje even de deur uit, samen een spelletje bingo spelen en gezellig een kopje koffie/thee drinken met elkaar, kom dan op 2 juli naar de Vredeskerk. Voor 5 euro speelt u 3 rondjes bingo en dat is inclusief een kopje koffie of thee. Het is een goede gewoonte geworden om voor een euro nog een extra ronde te spelen! Wij doen ons best om voor een leuke prijzen tafel. Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

9 juli 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

16 juli 2019: Ontmoetingslunch in de Vredeskerk.
Wilt u ook samen in een ontspannen sfeer genieten van een heerlijke lunch geef u dan op en kom gezellig met ons mee eten. De lunch in juli krijgt een Duits tintje, braadworst van de barbecue en wat er verder geserveerd wordt blijft een verrassing. Inmiddels hebben we een gezellige groep deelnemers en er wordt heel wat af gekletst onder het eten en iedereen gaat voldaan naar huis. Inloop vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie/thee voor u klaar. Zo rond 12.30 begint de lunch. De kosten voor de lunch bedragen € 7,50 ter plaatse te voldoen. I.v.m. de voorbereidingen is het wel noodzakelijk dat u zich opgeeft. Dit kan tot en met 10 juli bij mevr. de Ruijter, telefoon 669479 of bij mevr. Leemans, telefoon 630094.

25 juli 2019: Rondvaart Koudum en Harlinger aardewerk.
De rondvaart vertrekt vanaf de Galamadammen en we varen ongeveer anderhalf uur over de vele meren en kanalen die Friesland rijk is, onderweg genietend van een heerlijk kopje koffie/thee met een gebakje. Na de rondvaart is het tijd voor een heerlijk diner. Een bezoek aan de Aardewerkfabriek Harlingen staat ook op ons programma. De bakermat van de Friese aardewerkindustrie ligt in Harlingen. Vanaf ongeveer 1600 wordt hier aardewerk gevormd, geglazuurd, beschilderd en gebakken. Later volgen Makkum en Bolsward. Bij het bezoek aan de Aardewerk en tegelfabriek ziet u hoe vroeger en nu aardewerk en tegels wordt beschilderd. Rond 18.30 uur zijn we weer in Den Helder.
Neemt u een rollator mee of heeft u een dieet, graag even doorgeven.
U kunt zich opgeven bij mevr. M. Mollema, tel. 630168 vanaf 4 juni, 09.00 uur. De prijs van deze bustocht is € 56,00 voor leden en € 61,00 voor niet leden. Graag dit bedrag overmaken voor 2 juli op NL60 RABO 0163 6786 18 t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. Koudum/Harlingen. Betalen in de bus is niet mogelijk!

6 augustus 2019: Pannenkoeken eten.
Omstreeks 12.30 uur verzamelen we ons bij de Pannenkoekenvallei om gezamenlijk te genieten van een pannenkoek met spek, stroop, appel of wat u ook voor een keuze maakt van de uitgebreide kaart van het restaurant. Het is de bedoeling dat u zelf naar het restaurant toe komt, maar heeft u geen vervoer dan proberen wij dat voor u te regelen.
Kosten zijn voor eigen rekening!
I.v.m. het reserveren van plaatsen graag doorgeven of u komt aan mevr. de Ruijter, tel. 669479 of mevr. de Jonge, tel. 693316 of mevr. Leemans, tel. 630094

13 augustus 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

20 augustus 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

De wandelgroep op dinsdagmorgen
Elke dinsdagmorgen om 9.30 uur. Wilt u meewandelen? Geen probleem, neem contact op met dhr C. van der Spek tel: 628648 om af te spreken waar wordt vertrokken, hoe laat en met wie u kunt meerijden. We starten steeds op een ander plek in Den Helder. Informatie in Reflexief.