10 september 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

17 september 2019: Lunch in de Vredeskerk.
Wilt u ook samen in een ontspannen sfeer genieten van een heerlijke maaltijd geef u dan op voor onze ontmoetingslunch. Inmiddels hebben we een gezellige groep deelnemers en er wordt heel wat af gekletst onder het eten en iedereen gaat voldaan naar huis. Inloop vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie / thee voor u klaar. Rond 12.00 uur begint de luch. Het is wel nodig dat u zich van tevoren opgeeft. Dit kan tot en jmet 8 september bij mevr. Leemans, tel: 630094 of bij mevr. de Ruijter, tel.: 669479.
De kosten bedragen € 7,50.

17 september 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

18 september 2019: Themamiddag: Etherische geuren.
Onze spreekster van vanmiddag is Mw. Sanne van den Berg-Blok. Zij zal ons alles vertellen over etherische geuren, dat zijn de geuren die door de plantenwereld worden verspreid om insekten aan te lokken en om zo hun voortbestaan te garanderen. Welke geur dan ook, elke geur heeft onbewust veel invloed op de mens, geur is in staat om gevoel, herinnering en emotie aan elkaar te koppelen. En het werken met geuren is bewustzijn verruimend. Al 30 jaar lang is Sanne van den Berg-Blok deskundige op het gebied van geur- en geurbeleving. Zij neemt u heel graag mee op reis naar het rijk der geuren. Zo zal zij ons laten kennis nemen van wat geuren voor u in het dagelijkse leven kunnen betekenen. Het zal zonder meer een 'geurige' middag worden. De middag vindt plaats in de Vredeskerk en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis, een kopje koffie of thee kost € 1,--.

8 oktober 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

9 oktober 2019: Rondvaart Den Bosch.
Onderweg naar Den Bosch stoppen we eerst in Houten voor een kopje koffie met een gebakje om vervolgens naar Gameren te rijden waar we gaan genieten van een drie gangendiner. Van Gameren is het nog 20 kilometer rijden naar Den Bosch, waar we instappen in de rondvaartboot. We varen met het nostalgische schip "De Oude Dirk' en beleven Den Bosch vanaf het water. We vertrekken vanaf de Dommel aan de St. Janssingel en vervolgen de route over de verbindingsrivier de Dieze. Op de rondvaart 's-Hertogenbosch passeren we de mooie citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum De Smalle Haven. Na de rondvaart door 's-Hertogenbosch verlaten we de stad en varen door het prachtige buitengebied richting de Ertsveldplas. We beëindigen onze tocht weer op de Dommel. Dit allemaal met live uitleg door de schipper. Aan boord is koffie en thee verkrijgbaar (voor eigen rekening). Hierna gaan we rechtstreeks naar Den Helder waar we rond 18.30 uur zijn.
Neemt u een rollator mee of heeft u een dieet, geeft u dat dan even door.
U kunt zich opgeven bij mevr. G. de Ruijter, tel.nr.669479 of mevr. A. Leemans, tel.nr. 630094 vanaf 2 september, 09.00 uur. De prijs van deze bustocht is € 56,00 voor leden en € 61,00 voor niet leden. Graag dit bedrag overmaken voor 20 september op:
NL60 RABO 0163 6786 18 t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. Den Bosch. Betalen in de bus is niet mogelijk!
Opstapplaatsen:
08.00 Walvisvaardersweg/hoek Schootenweg.
08.10 Station, op de in/uitstapplaats voor tourbussen.
08.15 Reus, Marsdiepstraat
08.20 Lichtboei
08.30 Apotheek Julianadorp
Het is belangrijk dat u op de door u opgegeven opstapplaats instapt. Bent u niet op tijd op de door u opgegeven instapplaats zijn wij genoodzaakt gemaakte kosten in rekening te brengen.

15 oktober 2019: Lunch in de Vredeskerk.
Inloop vanaf 12.00 uur met koffie / thee. De lunch begint om 12.30 uur. Het is wel nodig dat u zich tenminste een week van tevoren aanmeldt. Dat kan bij mevr Leemans, tel: 630094 of bij mevr. de Ruijter, tel.: 669479. De kosten bedragen € 7,50.

16 oktober 2019: Themamiddag: De Oude Kerk.
De bij de PCOB zeer bekende spreker Jan Broekhuizen neemt ons op deze themamiddag mee naar het oudste gebouw van Amsterdam, de Oude Kerk, een kerk vol historie. Met een beetje goede wil kun je nog de katholieke volksdevotie proeven, waar later het volkse karakter van de reformatie bijkwam. En zoals literator Kees Fens zegt: 'die hebben zich hier als het ware in elkaar gehandhaafd'. In de Oude Kerk staat het grafmonument van Jacob van Heemskerck, de zeevaarder die de terugtocht leidde na de barre overwintering op Nova Zembla. Ook nam Vondel in deze kerk afscheid van zijn Maaike en Rembrandt van zijn Saskia. Een raam in de kerk herinnert aan de Vrede van Munster, maar ook de kwade dagen (de Beeldenstorm) worden in de Oude Kerk weerspiegeld. De Kerk verkeerde halverwege de vorige eeuw in een desolate toestand, gelukkig werd dit monument grondig gerestaureerd en bleek het voortbestaan van deze kerk een uitgemaakte zaak te zijn. Want met z'n fraaie lichtinval gunt de Oude Kerk iedere bezoeker een ruimhartige blik in de ziel van Amsterdam. De middag vindt plaats in de Vredeskerk en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis, een kopje koffie of thee kost € 1,--.

22 oktober 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

De wandelgroep op dinsdagmorgen
Elke dinsdagmorgen om 9.30 uur. Wilt u meewandelen? Geen probleem, neem contact op met dhr C. van der Spek tel: 628648 om af te spreken waar wordt vertrokken, hoe laat en met wie u kunt meerijden. We starten steeds op een ander plek in Den Helder. Informatie in Reflexief.