Zes daagse reis naar Lo Reninge in België van 9 tot en met 14 september 2019.
De meerdaagse reis van 2019 voert ons naar Lo Reninge in Vlaanderen, niet ver van de Franse grens. Dit stadje werd in de Eerste Wereldoorlog door beschietingen getroffen, maar gelukkig bleven de meeste historische monumenten en gebouwen gespaard. Het is een klein middeleeuws stadje met een mooie kern. Wij verblijven in Hotel de Oude Abdij, midden in het centrum. Het hotel heeft kamers op verdiepingen bereikbaar met een lift. Er is een groot terras, een tuin, een boomgaard en een vijver waar u heerlijk kunt zitten en genieten van de omgeving. Kijk voor meer informatie eens op www.oudeabdij.com. Er zijn verschillende mogelijkheden voor excursies zoals Lille/Rijssel,Tournai/Doornik, maar wat zeker op het programma staat, is een bezoek aan Ieper om daar te luisteren naar de 'Last Post' die ieder avond aan de Menenpoort wordt geblazen ter nagedachtenis aan alle gevallenen in de 1e wereldoorlog.
Prijzen op basis van halfpension en verzekering zijn:
2 persoonskamer voor leden € 545 ,-- p.p.
1 persoonskamer voor leden € 620 ,-- p.p.
Voor niet-leden wordt €15 ,-- administratiekosten in rekening gebracht. Kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Deelname is alleen mogelijk als u in staat bent zelfstandig aan alle georganiseerde excursies en activiteiten mee te doen. Aanmelden kan vanaf 13 maart bij Mollema, telefoon: 630168. Uw aanmelding is pas geldig als u voor 25 april een aanbetaling van € 100 ,-- hebt gedaan op rekeningnummer NL60 RABO 0163 6786 18t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. reis Lo Reninge.

27 februari 2019: Ontmoetingslunch in de Vredeskerk.
Na de geslaagde eerste keer in januari gaan we ook in februari door met een ontmoetingslunch. Volgens voorspellingen van sommige weermannen/vrouwen wordt het in februari koud en in overleg is er dan ook gekozen voor snert en roggebrood met katenspek.
Inloop vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie/thee voor u klaar. Zo rond 12.30 begint de lunch. Kosten voor de lunch bedragen 7,50 euro, ter plaatse te voldoen. I.v.m. de voorbereidingen is het wel noodzakelijk dat u zich opgeeft. Dit kan tot en met 20 februari bij mevr. de Ruijter, telefoon 669479 of bij mevr. Leemans, telefoon 630094. Heeft u een dieet, geef dit dan even aan ons door! Wij hopen op een goede opkomst.

12 maart 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

19 maart 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

20 maart 2019: Jaarvergadering.
De jaarvergadering vindt plaats in de Vredeskerk. Inloop vanaf 14.00 uur. Aanvan 14.30 uur. De stukken voor deze vergadering vindt u op deze website onder de knop documenten. Na afloop van de jaarvergadering is er een korte pauze, waarna de brandweer het een en ander komt vertellen over brandpreventie en wat te doen bij brand.

27 maart 2019: Gidstocht Weerribben en Waterbuffelfarm.
De eerste dagtocht van 2019 brengt ons naar de waterbuffelfarm in Oldemarkt. U ziet hier ongeveer 295 slimme dieren en wekelijks komen er nieuwe stierkalfjes bij. Waterbuffels zoals die hier grootgebracht worden komen oorspronkelijk uit Azië. Hij wordt ook wel "karbauw" genoemd. In het wild komt het dier voor in India, Nepal, Bhutan en Thailand. Veel meer informatie krijgt u bij de rondleiding in dit, voor Nederland, unieke bedrijf. Natuurlijk is er ook koffie met gebak en na de rondleiding gaan we naar het restaurant waar we gaan genieten van een drie-gangen-diner. 's-Middags staat een rondrit door de Weerribben, met begeleiding, op het programma. Mooi om in het voorjaar de natuur te zien ontluiken in een zo'n uniek natuurgebied. Rond 18.30 uur zijn we weer in Den Helder.Voor meer informatie en opgave neemt u contact op met mevr. G. de Ruijter, telefoonnr. 669479.

2 april 2019: Ontmoetingslunch in de Vredeskerk.
Ook deze keer verzorgt Betsie een smakelijke lunch die bestaat uit soep, salades, beleg, fruit en een assortiment van broodjes. Wij hopen dat er veel animo voor deze activiteit is, bedoeld om samen van de lunch te genieten en een paar gezellige uurtjes te beleven. De inloop is vanaf 12.00 uur, dan staat de koffie/thee voor u klaar. Zo rond 12.30 begint de lunch. De kosten voor de lunch bedragen € 7,50, ter plaatse te voldoen. In verband met de voorbereidingen is het wel noodzakelijk dat u zich opgeeft. Dit kan tot en met 25 maart bij mevr. de Ruijter, telefoon 669479 of bij mevr. Leemans, telefoon 630094.

9 april 2019: Bingo.
Aanvang 14.30 uur in de Vredeskerk.

16 april 2019: Sjoelen in de Draaikolk.
De middag start om 14.00 uur in de draaikolk en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn € 5, -- voor koffie of thee. Niet-leden zijn ook welkom.

17 april 2019: Themamiddag: Anna Palowna en de Mozaïeken.
Heeft u zich wel eens afgevraagd wanneer de mozaïeken in Breezand en Anna Paulowna ooit voor het eerst getoond werden? Heeft u werkelijk geen idee, dan nodig ik u van harte uit voor de themamiddag waarop de Heer Han Ellermeijer u het nodige hierover gaat vertellen. Hij weet als geen ander hoe de polder Anna Paulowna is ontstaan, hoe het kweken van bollen gaat en natuurlijk neemt hij ons mee in de geschiedenis van de mozaïeken. Hij zal ons niet alleen alles hierover vertellen maar ook laten zien. Je kunt op verschillende manieren kijken naar de mozaïeken, met een kunstenaarsoog, met het oog van een geschiedkundige, met het oog van een geïnteresseerde of met het oog van iemand die reuze trots is op wat er jaarlijks getoond wordt in de Noordkop. Kortom u wordt op de themamiddag verrast met de grote hoeveelheid foto's die Han Ellermeijer ons laat zien over de ontwikkeling van deze volkskunst. Na de lezing zult u ongetwijfeld nieuwsgierig zijn om de mozaïeken in het echt te zien. Dit jaar zijn de mozaïeken eind april, begin mei weer in Breezand en Anna Paulowna en u bent dan in ieder geval op de hoogte van 'de hoed en de rand'. De inloop is vanaf 14.00 uur. De aanvang is om 14.30 uur. De toegang is gratis, een kopje koffie of thee kost € 1,00.

24 april 2019: Excursie naar Abdij van Egmont
De excursiecommissie organiseert een uitstapje naar de Abdij van Egmond. We brengen een bezoek aan het Abdijmuseum met onder andere een permanente expositie van de Bodemschatten van de Abdij van Egmond. De maquette van de middeleeuwse Abdij is het middelpunt van het museum. Het houten schaalmodel (1:100) laat zien welke enorme omvang de Abdij in haar glorietijd had. Na het bezoek aan het museum is er nog voldoende tijd om in de Abdijwinkel rond te kijken. Er is een mooie collectie ambachtelijke dompelkaarsen maar ook producten gemaakt door de broeders van de abdij zoals mosterd, kruidenoliën en kruidenazijn. Verder is er o.a. Abdijbier, Abdijkaas, honing en keramiek. Deze excursie gaat met een aantal eigen auto's en wilt u meerijden dan bedragen de reiskosten € 12 ,--. We vertrekken om 12.00 uur bij de Vredeskerk. In verband met het regelen van vervoer graag opgeven voor 12 april bij: mevr. de Ruijter, tel. 0223-669479 of mevr. de Jonge, tel. 0223-693316 of mevr. Leemans, tel. 0223-630094.

De wandelgroep op dinsdagmorgen
Elke dinsdagmorgen om 9.30 uur. Wilt u meewandelen? Geen probleem, neem contact op met dhr C. van der Spek tel: 628648 om af te spreken waar wordt vertrokken, hoe laat en met wie u kunt meerijden. We starten steeds op een ander plek in Den Helder. Informatie in Reflexief.